Saturday, 16 May 2015

Kembara 4: Bumi Victoria yang Menguji

Assalamualaikum semua, 

Setelah sekian lama siri kembara aku mencari jejans tergendala, hari ini aku nak berkongsi kisah aku di kota Victoria ini. Sebenarnya London ini bukanlah tempat yang asing bagi aku kerana sudah ke sini lebih daripada 10 kali sejak tahun 2008-2014. Maka terjawablah soalan adakah aku belajar di UK. Tidak. hehehe

Masa pertama kali pergi, aku beramai-ramai dan masih lagi dalam lemari paling dalam gitchu. Jadi tak adalah apa apa yang berlaku. Kemudian, selepas peristiwa di Oslo: Kembara 3, aku dah mula berani nak menggatal ke serata alam. :D

Pada tahun 2011, aku aku ke sini lagi selepas aku selesai ijazahku. Aku di sini agak lama jugalah. Sempatlah merasa tengok Putera Williams kahwin dengan Kate Melengkungton tu. Masa tulah aku banyak teroka hidup secara amnya di sana, bersendirian mencari makna dan warna dalam kehidupan sendiri, demi sebuah survival.



Apa-apa pun, mohlah mikmati gambar-gambar kota London ya. :)) Gambar-gambar ni campur, ada yang baru dan ada yang lama.

Selamat menikmati.


Abang besar Ben kala malam menjengah



Costa dan Londoner berpisah tiada

Tower Bridge

Any UCLians here? Ala, budak Malaysia yang glamour sebab buat status pasal Prof. Mathematic yang super hot tu. Haa, cari nama ni: Pietro Boselli

My weekly treats: Roasted Duck di Noodle Oodle, Bayswater


On the Royal Wed: Nothing can beat Nasi Lemak duh. Lokasi: Hyde Park

Rakyat marhaen menyambut perkahwinan Williams. Lokasi: Hyde Park

Last but not least: My selfie. :P

Banyak bebenor sebenarnya gambar kat London. Tak terupload dah. huhuhu


Regards,
ME

10 comments:

  1. Habis licin nasi lemak..sedap sangat ke lapar sangat tu?hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap (puji bos terpaksa) dan lapar. lol :D

      Delete
  2. bestnya jejalan kat londong!! hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best tu memang best tapi duitnya laju macam air yang mengalir deras dari air terjun Sekinchan huhu

      Delete
  3. best nya jenjalan cari jenjans mata biru. Hehe.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Surprisingly, as I am typing this reply, I'm now more into Malay i have to admit.

      Delete
  4. Almond London kat sana mesti sedap kannnn.. pure!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shin nak Almond orang London ke kacang nya? Dua2 pun pure aummm

      Delete
  5. alo, nape kisah kali ni pendek sangat......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm, nak sambungan ke? Okay gak nnt la nak kumpul material.

      Delete